onlyinyourdreams

Senaste inläggen

Av Tove Blomquist - 20 augusti 2014 21:45

Ingen sovmorgon, inga sena nätter, inga spontana resor mitt på dagen eller mitt i veckan. Vad låter det som? Jo att skolan drar igång imorgon och jag är inte ens en smula förbered. Grattis Tove. Som de flesta har märkt drar skolan igång denna veckan för de flesta i hela sverige och imorn är inte ett undantag utan 2or och 3or på Almåsgymnasiet börjar prick kl8 på morgonen. Underbart. 


Alla som läser på den här sidan vet nog mycket väl om att jag älskar att ligga i sängen en hel dag och inte har något planerat, utan spontant hitta på saker utan att ens ha någon tanke på det innan (Ja Tove, det är ju därför det kallas spontant..). Men nu när skolan börjar igen dras möjligheter bort från en och man blir besatt i att schema lägga allt i minsta detalj för annars hinner man inte med allt man vill göra under en dag. 


Upp tidigt, tåg till skolan, tåget hem, läxor och alla dessa tv program som innerligt måste ha “Säsongs premiär” just på hösten (Vill ni tv-bolag där ute göra besatta tonåringar som jag stressade?) Nej men skämt och sido, jag älskar faktiskt hösten. För om bara 16 dagar fyller jag hela 17 år, bara 1 år kvar till 18! 


Då kanske ni undrar hur många partyn jag har planerat för detta eller vad jag ska hitta på när jag fyller år? Jo detta ska jag berätta. Jag ska sitta hemma med ett rör pringles och film hela dag (Bortsätt från att det är skola på morgonen)! Yes så firar jag. 


Till er alla som redan har börjat skolan, jag lider med er.

Och till er 98or som precis har börjat gymnasiet, jag vet hur ni känner er men det blir lättare och lycka till!  

ANNONS
Av Tove Blomquist - 15 augusti 2014 15:52

Jag har problem, och det vet jag, jag är idag på det stadiet i livet då jag vill vissa för alla. Berätta för alla om min historia, under alla år i tystnad vill jag att människorna runt mig ska börja lyssna. För jag är här för att berätta om mig och om mitt liv. Anledningen till att jag skaffa den här bloggen var för inspirerar, vissa min resa genom livet och göra skillnad. Vem vet, kanske har jag åstadkommit någons leende på läpparna? Och det vore helt underbart! Jag har helt enkelt försökt göra andra glada så länge att jag har glömt av mig själv emellanåt. Därför vill jag här och nu berätta något. 


Mitt liv har inte varit en dans på rosor. Jag går inte varje dag och är jätte glad. Det fanns många stunder jag inte visste vart jag skulle ta vägen, funderade om det inte fanns någon enkel utväg från livet. Jag har kämpat. Andats. Emellanåt har det varit det jobbigaste jag har gjort, men sen är jag liksom glad för mig själv att jag orkar dra igenom syre ner till lungorna. Det har känt som ett stort rivjärn, men jag har ändå gjort det. 


Har alltid sagt till mig själv när jag har hittat lycka: Du är inte värd den. 


Men det är inte såhär man ska må, det har jag förstått nu efter all denna tid i skuggan och det vet jag utan att någon ska skriva det på något papper. Under en lång tid har jag trott att det är såhär man ska må. Stängt ute mig från världen. Dragit mig undan. Låtit andra ta platsen jag hade kunnat ha. Varför? För det var så jag trodde det skulle vara. Vilsen tonåring fylld med hormoner, fast väldigt ensam. Jag blockerade alla som försökte skrapa på den innersta ytan med tankar och känslor. Byte alltid samtals ämne, agerade alltid “psykolog” till andra för att slippa prata om mig och mina problem. 

Hur ska jag kunna berätta för någon om hur jag mår när jag själv inte vet hur jag sa förklara de? Hur ska jag kunna förklara någonting för någon när jag knappt vågar säga det högt för mig själv? Hur ska jag få hjälp om ingen vet vad som är fel?


Ingen såg hur sakta men säkert jag föll. Föll i ett svarta hål, att jag aldrig trodde jag skulle få se ljuset igen. 


De få gångerna jag slappnade av, la mig i sängen och tänkte “Nu kan inget förstöra mig!”. Vad hände? Allt kom tillbaka. Alla känslor som man hatar och hur mycket man än försökte att tryck bort känslorna kom de som en storm. Ingen spärr. Utan ett stort hav med negativa kommentarer, allt man försökte glömma kom upp på ytan och du är tillbaka på ruta noll åter igen. Man anklagar allt på sig själv. Allt var helt enkelt mitt eget fel. När skolklocka ringde dagen efter var det som att natten innan inte ens existerade. Om jag intalade mig själv att jag mådde bra, lurade jag mig själv om min hälsa, så lurade jag även alla andra. Det var så jag såg på de. 


Ingen fick se en svag, även om man höll på att gå sönder, bit för bit. 


När jag mår som sämst försvinner jag. Gömmer mig, stänger av och låser alla ute. Men det är även under tiden som ingen egentligen vet hur jag mår, för det är då jag ljuger som mest. Jag ljuger och hur jag mår och hur sårad jag faktiskt är. Under den tiden är jag den värsta vännen man kan ha, jag vill inte umgås eller bli omplåstrad. 


Jag vill enbart vara ifred och sörja.


På detta sättet har jag förlorat en hel del nära vänner, men helt ärligt, jag har haft fullt upp med att försöka reda upp mitt egna pussel. Jag kan själv erkänna att jag gjort fel val i livet. Det är mina val i livet som fått mig att komma dit jag är idag och i nuläget kan jag stolt säga att jag är nöjd.

Om jag hade fått träffa den ensam tonåringen jag en gång var, hade jag bara viljat säga “Allt kommer lösa sig, våga och stig ut ur mörkret! Det är mycket bättre i ljuset.” Jag vet att det tar tid, men till er andra som är i samma sitts som jag var, allt kommer lösa sig. Även om du måste krypa fram för att komma fram till ditt mål. Glöm aldrig av att vi är alla människor. Vi är alla olika! Vi har olika stilar, intressen, behov, mål och känslor. Men jag har förstått nu att det är de som göra alla så himla speciella. Var bara dig själv och låt ingen säga något annat! Visa alla vad du går för, så vet jag att du en vacker dag kommer lysa bättre än stjärnorna. 

 

Även om jag inte kan ge professionella råd så får man gärna ta kontakt med mig ifall någon av er känner igen er eller bara vill ha någon att prata med.  I så fall är jag alltid här och man kan nå mig på:


Mobil: 0725663479

Kik: Toveeblomquist  

FB: Tove Blomquist

Twitter: Toveeblomquist 

 

          

ANNONS
Av Tove Blomquist - 29 juni 2014 14:45

                                                   

Av Tove Blomquist - 29 juni 2014 14:22

Jag vet inte varför man måste hålla sig i skinnet,
Jag vet inte varför alla tittar

Jag vet inte varför ni viskar och skrattar

Jag vet inte varför alla ska vara samma,
Samma dåliga kopia

 

---------------------------------------------------------------

 

Är jag bra på skriva här eller är jag bra på de? Det kan ha varit ungefär 1 månad. Nu när jag inte har skrivit på ett tag så har jag hunnit att ta en hel del bilder och det kommer att göra att jag kommer lägga ut i ett annats inlägg idag, bara några minuter efter detta. 


Jag har under Juni varit med och jobbat för Sohlbergs på Dans SM helgen. 

Jag har fått sommarlov!

Jag har varit på mi brors skolavslutning (Han sluta nu 6an, 6an!?).

Jag har varit i Varberg och campat med mamma och lillebror.

Jag har firat midsommar och även firat mamma, som fyllde år 24 Juni. 


Jag ska sommarjobba nästa veckan på Partille Cup, detta kommer jag göra.  Det är helt okej att komma dit och kolla runt!
Resten av sommaren är just förtillfället inte planerat utan jag ska bara ta det lugnt och vänta på att skolan börjar igen. 

Måste bara säga det här! Jag kom hem till pappa för ungefär 1 vecka sen och jag fick se att jag hade fått en tidig födelsedagspresent!! Kommer bild nedaför. 

Veckans bok är Beautiful Creatures.

Ni få som läser detta: NI FÅR HA DEN BÄSTA SOMMAREN! 

                     

Av Tove Blomquist - 26 maj 2014 11:06

Igår var den årliga balen för 3orna i Herljunga på Kunskapkällan. Jag var självklart där och försökte ta bra bilder även om man stod långt bak. Det fina vädret och de underbara klänningar får mig att vilja ha min egen bal just nu, bara 2 år kvar! 

                                                                     

Av Tove Blomquist - 22 maj 2014 22:35

På trasiga toppar

ska jag vandra mot 

ljusning i fjärran.

Ovanpå krossat glas

ska jag explodera 

tills allt blir fullständigt

 

---------------------------------------


Heej! Det har nu gått en hel vecka och det har varit lite trasigt (kan man säga så?). Bättre att satsat på nästa vecka, right?

Vad har hänt/händer denna veckan då?
Tisdags så var jag på “arbetsintervju” för Partille Cupen i sommar, and guess what? Jag fick det, jag och 2 andra från HT13 årskursen!
I onsdags klippte jag mig
Och imorgon är det 4,5h matematik nationella. 

I helgen så ska jag hjälpa till att servera på ett kalas/fest och sedan fira morsdag.
Klar med Svenska och Historia kursen!


Vad händer nästa vecka?
Nästa vecka har jag, som jag vet just nu, bara 2 redovisningar.
Och sen är inget mer planerat. 


Veckans bok: Den femte vågen.

       

 

 

Av Tove Blomquist - 22 maj 2014 21:51                                               

Av Tove Blomquist - 15 maj 2014 12:46

Se inte på mig idag, om du imorgon tittar bort.
Var inte med mig idag, om du imorgon går iväg

Torka inte mina tårar idag, om du imorgon tvingar fram dem
Säg inte att du tycker om mig idag, om det imorgon är en lögn
Få mig inte att fortsätta leva idag, om du imorgon förstör mitt liv...

---------------------------------------------------------------
Tove här igen och jag be er, få ingen vana att jag skriver så här ofta. Det är bara för att jag har tid nu.

Nu när jag skriver de här så sitter jag på tåget påväg hem och är lagom trött för ikväll är det dans som gäller! I helgen är det ju kulturen som jag sa igår och jag känner mig faktiskt inte så tagga som jag brukar vara. Varför vet jag inte, men något är det som bara inte känns rätt.

Förutom att bara bara snacka om dansen så ville jag faktiskt ta upp en bok igen! Det känns som att det var rätt längesen jag gjorde de och vill gärna dela med mig av veckans film/bok.

Boken:
Boken heter Farlig förmåga av Jessica Spotswood. 

Den handlar om att häxor har haft makten över hela världen under 1800-talet, men efter ett stor uppror av prästerna i Brödraskapet och ett farligt krig kom över världen. När brödraskapet tog över blev det livsfarligt men framförallt förbjudet att vara häxa eller utöva magi. Om de avslöjar sig som häxor kan de bli torterade, sändas som slavar på slavskepp eller avrättas av brödraskapet. En ung kvinna har enbart bara 2 val: Att gifta sig eller leva ett liv som nunna hos Systerskapet.

Bokens huvudkaraktärer är då systrarna Cahill (Cate, Maura och Tess) som då lever i ett öppet samhälle men med en stor hemlighet: De är systrarna i en stor häxprofetia och alla vill se dem döda. När Cates 17-årsdag närmar sig måste hon göra ett stort val, ska hon lyssna på hennes kärlek eller vad hennes systrar ber henne att göra? Cate finner ett brev någon vecka innan hon måste bekänna henne val som förändrar hela mänsklighetens framtid..

Boken var underbart bra och fick en fantasy älskare att tappa hakan. Varje lediga tid läste jag boken för att få reda på vad som hände med systrarna. Denna boken är den första boken i en nya fantasy dystopi serie som heter Systrarna Cahill. Den handlar om omöjlig kärlek i slutet av 1800-talet. Känner någon av er till Engelfors- trilogin? Denna boken är bättre! Tänk dig en stor blandning av New England, vackra klänningar och 3 systrar med livsfarliga magiska krafter, det kan inte bli bättre!

Jag har nu börjat läsa fortsättningen på boken som heter stjärnmärkt.
Första boken hitar ni här

Och andra boken här

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se