onlyinyourdreams

Senaste inläggen

Av Tove Blomquist - 24 december 2014 10:00

Jag behöver dig,

du behöver mig.  

För att överleva,

behöver vi varandra.

-------------------------------------------------


Julaftonsmorgon och det är upp tidigt för att fira jul. Både julafton och juldagen är planerade från morgon till kväll med julfirande med familjen och släkt! 


December har gått fort och det är även snart ett nytt år? Vi ska snart lämna 2014 för att överlämna allt till 2015. För mig känns det jätte konstigt för mitt år har varit fyllt av sjukt mycket saker och att nu börja om på nytt känns för mig underligt. Kanske är det bara jag men helt ärligt nu, det är ett nytt år med många nya uppdrag att klara av och slutför. Det gör mig lite nervig iallafall. 


December för mig är att vara med familj och vänner, umgås och släppa det gamla bakom sig. Och nej, det är inte bara jul som ska vara en sammanhållning utan hela månaden! Precis det har jag gjort, skrattat med vänner och skaffat ett större band till nära. 


December för mig är även att tacka de som har varit där för mig under året och stöttat mig genom livets hårda väg. Ni vet vem ni är och jag skulle inte klarat det lika bra utan er, så tack!

     

ANNONS
Av Tove Blomquist - 23 november 2014 14:00


Låt mig få vara hon
Som får känna smaken av

Dina skakande läppar

Hon som målar stjärnor mellan
Alla dina gråa regnmoln och
Hon som torkar bort tårarna
Från ditt ansikte

Jag vill vara hon du kysser i håret 

och skrattar med hela natten

Hon du aldrig vill tappa

Men vissa saker är svårt att få


-----------------------------------------------------------------------

Okeeeeuy så hej! Vad har ni för er? Är det bara jag som känner vibarna från vinter och julen? 
Jag känner mest: GE MIG JULEN NU!! Innan lilla Tove spricker, för jag har hela kroppen fylld av julkänsla och jag är helt redo att släppa lös allt!


Jag har redan inhandlat lite juliga grejer som kommer göra mitt liv mycket bättre! Även varit och handlat med min kära moster (same som varje år) och allt har varit jul inspirerat kom jag på efter jag hade kommit hem. Ops.. 

         


Halva tiden av min praktik har även nu gott och tänkte ger er lite av en review av hur det har varit. Allt som allt har det varit mycket, mycket för båda själen och kroppen om man säger så. Jag har stått i köket, frukosten, matsalen och 1 dag i receptionen. Dagarna har oftast varit tunga och jobbiga. Jag har verkligen längtat tillbaka till skolan. 


Även om det har varit jobbigt har jag även mött människor som verkligen har förändrat mig, och jag kommer vara evigt tacksam för att de har varit så snälla och mottagliga (eller hur man ska förklara de..). Utan de få personerna hade jag troligtvis inte gått upp klockan 5 varje dag och släpat mig till Göteborg. Tack för de! 

             


Är det bara jag som är helt till mig till att se på film de kommande månaderna? Jag menar: Hunger games, Hobbit, Tingeling, Femtio nyanser, Furious 7 och Insurgent?! Kalla mig galen men jag är HELT TAGGAD! Det kan verkligen inte bli bättre filmer som jag nu väntar på att få se på! Hur jag ska ha råd med allt är en helt annan femma men jag löser de!

 Nu väntar bara en hel dag där jag inte ska göra någonting överhuvudtaget, ta det lugnt och vänta på en nya vecka! Hoppas ni alla väntar på julen lika mycket som jag gör så ses vi snart! 


ANNONS
Av Tove Blomquist - 28 oktober 2014 22:05

Du får inte andas ut

förrän du har tagit sista steget

Du får inte dansa

Förrän livet är ditt eget

 

spelar du ditt parti

Ur någon annans perspektiv

eller minns du dig själv

där du flätar ditt eget liv


--------------------------------------------------------------------------------

We need some catching up. Som vi alla vet vid det här laget är jag inte bra på att uppdatera mig, det får mig lite ledsen faktiskt. Jag vill vara som de “stora bloggarna” och kunna skriva varje dag. Men tyvärr är jag inte sån för jag har ingen aning om vad man ska kunna skriva. För lets get real ingen vill läsa där någon skriver vad precis i detalj vad dem gör, om du inte är jätte känd förstås. Förlåt men det är sant. 


Jag kan ibland sitta och tänka på någon jätte bra idé att skriva om, men så fort jag skriver ner det på papper får jag bara ihop 5 torra meningar. Ingen vill läsa de? Sitter lite fast hur jag ska göra för att göra det mer intressant för er som läser. Bloggen har ändå varit med i ett långt tag, alla mina tuffa dagar, alla stora framsteg men även mina roliga minnen. Jag är en av få personer i tonåren som startar ett sådant här ställe och behåller den utan att byta eller stänga ner helt. Men det har börjat att bli tråkigt. Hur ska man göra för att piffa upp det lite? Göra det mer intressant? För jag vägrar att försvinna helt. 


Men slut på det tråkiga tjatet och in med de roliga uppdateringarna. Det är höstlov nu och efter veckan börjar min praktik på hotell Odin. Hotellet ligger väldigt nära centralen i Göteborg och huset byggdes redan på 1970-talet men det blev inte ett hotell förens 2004. Där kommer jag att tillbringa tisdagar till fredagar i hela 6 veckor! Jag kommer bland annat försöka skriva lite små saker om vad som har hänt på min APL. 


Jag kommer även snart påbörja min resa mot rakare tänder, första december har jag min första insättning med tandställning. Som kommer sitta i minst 2 år, men det är de värt. 


Hmm, vad finns det mer att säga? Det är snart jul! Oh alla vet hur mycket Tove gillar julen, ut med allt hemskt som har hänt under året och in med den mysiga och vintriga julen!!! Kan det bli bättre? Ha en toppen vecka så ses vi snart.


       

Av Tove Blomquist - 6 oktober 2014 15:15

Ett problem.
Ett problem kan uppstår hur som helst. Du övertänker, du minns, du snubblar, du faller, du tar allt. Allt på en gång, allt i en stor röra av tankar och känslor. Du kopplar bort allt, allt försvinner och du vet inte längre vad som är rätt eller fel utan du bara gör det som känns rätt för stunden. Oavsett om du har lovat dig själv att låta bli eller sluta.

Du fortsätter tills trasslet i hjärtat försvinner och kroppen börjar reda ut trådarna till de rätta plasterna. Kroppen säger ifrån. Klagar. Skriker. River hela insidan tills du slutar. Och du som mådde så bra för en sån liten stund börjar upptäcka vad du har gjort. Du mår värre än vad du gjorde innan men nu går det inte att stänga av längre. Kroppen vet precis och din själ kan inte lura den igen utan du känner dig instängd. Gråter tills du inte kan känna eller se, somnar med blött kudde och faller i en mardröm som du aldrig kommer vakna upp i. Aldrig någonsin.

 

Glömma.
Många gånger skulle jag bara vilja glömma bort allt som har hänt i mitt liv. Vore det inte helt mycket enklare att vakna upp med minnesförlust och inte komma ihåg något. Alla sorger, alla löften som gick isär, men då kommer allt som en chock när någon drar upp historien igen. Men att glömma allt för bara ett tag, skulle de inte var den snabbaste vägen till att må bra igen?

Många gånger har jag funderat på att gå vidare. Men det är allt för smärtsamt att bara gå vidare, det är lite som att slita bort ett plåster över ett öppet sår, är plåstret borta syns såret iallafall och man får börja om på nytt till att glömma bort den svidande känslan som ilar i hela hjärtat.

Kanske båda på samma gång? Skulle det bara vara så enkelt att gå vidare till att man tillslut glömmer bort. Att plåstret har försvunnit och det läker till ett litet ärr som du inte minns vad som hände. Ingen kan dra upp det igen för det är tätt. Hade det inte varit den bästa lösningen på hela problemet? Men nu i världen har du bara ett allternativ. Du får välja. Glömma eller gå vidare, vad väljer man?

 

    


Av Tove Blomquist - 5 oktober 2014 14:38

Det som tröstar mig i svåra stunder

är vetskapen att du har flytt till en annan värld
Du har glömt vad äkta vänner är

glömt bort att tro på dig själv

 

Du hade en gång min kärlek och tillit

den har du missbrukat sen länge

Jag drog upp dig ur gropen

och du slängde ner mig för att ta din plats

 

Efter många fall lyckades jag till slut

ta mig ur gropen för egen maskin

Jag vände dig ryggen och gick min egen väg

-----------------------------------------------------------------------------------


Märkt att det inte finns så mycket att skriva och därför blir det inte så mycket uppdateringar. Om det finns något ni vill att jag ska skriva, berätta gärna. Då blir det både roligare för er och för mig.

Skolan och läxor tar bokstavligt upp mitt liv, men vill bara lägga mig i sängen och krypa ihop med personen som gör allt bättre. Det skulle göra allt bra när allt annat tar över. Dagarna försvinner och snart är det ju jul! Känner mig stressad för att allt kommer gå så snabbt fram..

Men imorgon kommer ett mer planerat inlägg om problem att glömma.

Jag fick min nya mobil nu också och har inga nummer, om ni vill får ni gärna skicka iväg ett sms med ert namn till 0725189775

 

       

Av Tove Blomquist - 27 september 2014 17:33

Mina senaste veckor har varit en aning stressade och ber om ursäkt för detta, men nu har jag försökt leta upp lite frågor som kan vara roligt att veta om just mig! Hope you like it. 

Drömyrke:
 Flygvärdinna eller jobba på båt.

Yrken jag funderat på sen jag var liten: ryttare(?!), djurskötare/djurparks grejs, psykolog, lärare, butiksbiträde, skådespelare, dansare, servitris, receptionist, och självklart flygvärdinna.

Nuvarande utbildning: Hotell- och turism programmet med inriktning hotell. 

Svåra saker jag genomgått i mitt liv: föräldrar skildes, små ätstörningar, svåra kroppsideal, depressioner, ensamhet och mobbning

Hur jag tagit mig igenom mina trauman: Jag har tagit igenom mig mina “trauman” på det sättet att försöka tro på mig själv, kämpa igenom allt och ta små steg i taget. 

Positiva saker med vad jag gått igenom: fått en starkare sida och inte mycket kan förstöra mig. 

Mina bästa råd till dom som genomgått/genomgår svåra saker: lita på dig själv, tro inte att allt kommer försvinna på en dag utan ta allt i små steg och tro inte på dem som drar dig neråt och ta bort de dåliga i ditt liv.

Bästa personliga egenskaper: Envis, kämpare, godhjärtad, kreativ och uppriktig.

Mindre bra personliga egenskaper: Otålig, dåligt självförtroende, glömsk och har svårt att ta beslut.

Avskyr: ytliga, oförstående, oärliga och orespekterande människor. Bråk, skrik och våld t.ex

Älskar: De som bryr sig om mig, de som märker med en gång att man mår dåligt och får en på bättre humör.

Religion: Kristen svag Ateism kan man väl säga? Jag tror inte på att det finns någon gud men jag är med i svenska kyrkan (döpts, konfirmerad osv). Jag tror inte på det övernaturliga i bibeln men kan gå med på att det fanns en person som “jesus” som kunde hjälpa människor, fast han var mer en “helare” än “guds son”. Jag tror på att vissa människor har av vad vi säger ett sjätte sinne och att det finns andar osv men INTE på att det fanns någon “gud” som skapade världen utan där tror jag mer på de naturvetenskapliga teorin. 

Rädsla: att tappa kontrollen och ensamhet 

Länder jag besökt: Sverige och Danmark 

Resemål jag skulle vilja besöka: Australien, Thailand, USA, England, Skottland och runt om i Medelhavet. 

Tänder på: En “biffig” kille med tatueringar, självsäker och bestämd. Vill verkligen inte ha en tanig kille som tror han är något han inte är, utan lite kött på kroppen. 

Faller för: En som har ett hjärta av guld, humor, spontan, låter inte mig ta “ledarrollen” i förhållandet utan vågar säga ifrån men även kan vara en liten mjukis. 

Vad jag först tittar på hos en kille: Ögon och läpparna.

Viktigast i ett förhållande: kommunikation, öppenhet, ärlighet och samspel

Varit otrogen någon gång: ja tyvärr, något jag kanske inte ångra lika mycket som jag borde gjort. Men skulle aldrig kunna ha hjärta till att göra det igen, ung och dum som man brukar säga. 

Kärlek vid första ögonkastet: Nej, måste lära känna personen innan. Kan känna att det klickar första gången men bara de.

Bästa presenten: En som kommer från hjärtat, det ska vara “ - Jag vet att du kanske inte önskade dig det här men jag vet att du kommer älska de!” 

Blyg eller framåt: Beror på, är de en grupp med människor som har känt varandra sen födseln och inte låter en komma in i gruppen så blir jag lätt blyg till en början men annars nej. 

Drömdejt: En dejt man slipper fixa själv, inget planerat utan spontan och helst ute på vattnet. 

Gjort något olagligt: Om det räknas att dricka innan man är 18 så ja, annars nej inget. Är en fegis.

Nattkläder: Enbart trosor.

Det viktigaste i livet: att tro på sig själv och att uppskatta de små sakerna i livet.


Ni får även jätte gärna kolla in min UF sida på facebook, där jag och 4 andra tjejer i min klass skapat ett företag genom en kurs i skolan, som ni jätte gärna får gå in och gilla för att vårt UF företag ska spridas och bli större! Där kommer det även upp mer information (som jag ännu inte får berätta). Men jag vet att ni kommer gilla de!! Ha en toppen fortsättning och ses snart. 

Hope4You

       

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se